Стиль ампір в одязі. Плаття в стилі ампір

Стиль ампір в одязі сьогодні став знову модним. Таке вбрання надає більше жіночності, блиску і пишності.

Історія стилю ампір в одязі

Стиль ампір у мистецтві та одязі зародився на початку XIX століття. Вважається, що законодавицею моди в стилі ампір була Жозефіна — перша дружина Наполеона.

Основними рисами суконь у стилі ампір були глибокі вирізи ліфа, завищена лінія талії, довгий поділ зі складками, який переходив у шлейф, рукав-ліхтарик з широкою манжетою. Тканину для платтів вибирали шовкову або прозору тонку, під яку шилася підкладка з щільного шовку. Поступово в обробці суконь з’являлися різноманітні орнаменти, які вишивалися гладдю срібною або золотою ниткою. Через деякий час шлейф зник, поділ ставав все коротшим, відкриваючи спочатку туфлі, а потім і щиколотку, декольте стало менш глибоким.

Основними рисами жіночого костюма в стилі ампір були висока талія, вузький ліф, довга пряма спідниця. Трохи пізніше в костюмі з’явився корсет, рюші, мережива, вишивка, оборки. Спідницю стали прикрашати фестонами, мереживами і оборками. Лінія плеча поступово ставала ширше, довжина спідниць — коротше, лінія талії повернулася на природне місце, а лінія грудей залишилася завищеною.

Під одяг у стилі ампір носили шкіряне взуття на низькому ходу. Кращим аксесуаром до сукні в стилі ампір була єгипетська кашемірова шаль. В якості головних уборів носили різноманітні за формою капелюхи — і берети, і циліндри, і тюрбани, і капелюхи, схожі на шоломи — а також чіпці і капор, які прикрашали вуалями. На руки надягали довгі лайкові рукавички, які часто були без пальців. З прикрас до нарядів в стилі ампір вибирали перли (штучні і натуральні), камеї, персні, кольє і намиста, які обертали навколо шиї кілька разів, безліч браслетів (і на ногах, і на руках), діадеми і сережки з підвісками.

Плаття в стилі ампір 19 століття


платья в стиле ампир

Сучасний стиль ампір в одязі

Сучасний стиль ампір в одязі робить ставку на сарафани та сукні. Для них актуальна завищена лінія талії, наявність стрічки під грудьми, легкість і струмуючий силует. Проте довжина зазнала змін: крім класичного дуже довгого подолу з’явилося укорочене вбрання. Останні надають образу якусь ляльковість та наївність, звану стилем baby doll.

Особливу популярність придбали довгі весільні сукні в стилі ампір. Наряди в цьому стилі шиють з шовку та шифону. Взуття вибирають на високих підборах або сандалі на пласкій підошві. Зачіска: волосся гладко зачесане, проділ чітко посередині голови, на чоло спадають локони. Довге волосся заплітають у дві коси або укладають у сіточку на потилиці.

Сучасні сукні в стилі ампір

Загрузка...

Весільні сукні в стилі ампір

Кому йде плаття в стилі ампір?

Сукня у стилі ампір підходить практично до будь-якої фігури. Струнким дівчатам з хлоп’ячими формами вони додадуть жіночність і плавність, для дівчат невисокого росту такі наряди стануть порятунком, адже вони зорово подовжують фігуру, а володарки пишних форм зможуть підкреслити свої груди, а недоліки прикрити струмливим подолом.

Джерело: Женский журнал Super-Lady.Ru