Сарафани: моделі на всі випадки життя

Загрузка...

Модні сарафани — строкаті, незвичайні за фасоном і різноманітні за призначенням. Ясно лише одне — в майбутньому році сарафан повинен бути у кожній!

Сарафани: довжина і фасони

В основному довжина сарафанів — до підлоги, до коліна і міні.

Класичні офісні моделі сидять чітко по фігурі, мають спідницю-олівець до коліна і бретелі різноманітного фасону (широкі, у вигляді крилець, вузькі);  з акцентом на талії шляхом імітації корсета, тонкі бретелі і довгу спадаючу спідницю; деякі мають прямий фасон. Є такі сарафани, які дизайнери модного одягу несподівано пропонують носити з чорною шкіряною бейсболкою.

Сарафани для урочистих виходів можуть бути з пишними спідницями з плісированого або гладкого шифону та завищеною талією; облягають фігуру з присобранною спідницею і найглибшим вузьким декольте; довгими з поясом і провисаючим ліфом; довгими зі струмуючою спідницею і різним кроєм ліфа. Незвично виглядають моделі сарафанів з «рукавами», які представляють собою залишок рукави на плечі, не сполучений з сарафаном, або короткі сарафани з багатошаровим шлейфом з фатину.

У модних молодіжних моделей спідниця викроєна по фасону балон, тонкі бретелі вузько по-спортивному посаджені навколо шиї і є пояс на талії. Інший фасон сарафана — це тонка бретелька на шию, ліф і розкльошений поділ від нього. Також зустрічаються моделі з запахом на ліфі; майки-сарафани, у яких не виражений ліф, вільний крій і ультракоротка довжина; сарафани виду нижньої білизни — з мереживною обробкою, корсетною шнурівкою і дуже короткою спідницею. Цікаво, що деякі сарафани з шифону носять поверх трикотажних вузьких легінсів іншого кольору, ніж сарафан. Красиво і повітряно виглядають моделі з високим розрізом по довгому  подолу із шифону. Незвичне поєднання сарафана довжиною до коліна і шифонової довгої хустки на шиї.

67662430 Сарафани: моделі на всі випадки життя

Сарафани: кольори

Класичні сарафани виконані в стриманих тонах, а також звичному чорному, білому і сірому кольорі. Вечірні сарафани представлені в смарагдовому, сірому, червоному, золотому, бордовому і чорному кольорах. Молодіжні — у яскравих соковитих кольорах (жовтий, рожевий, лимонний, кораловий, апельсиновий і пр.), а також у білому, сірому, чорному, бордовому, синьому, персиковому, блідо-зеленому і пастельних відтінках інших кольорів. Крім того в моді квіткові (дрібні і великі), рослинні, геометричні (ромби, смужка і клітка), морські, тваринні та абстрактні принти на тканині.

Сарафани: оздоблення

Оздоблення багате: драпірування, асиметричний вниз, оборки, бахрома, незвичайний крій бретелей і ліфа, вузлики і бантики, смужки легкої тканини по низу, використання декоративної тканини. Застосовується комбінування декількох кольорів і різнофактурних тканин в одній моделі. Оригінальна бретелька-петля на шию (починається в одній точці посередині верху ліфа), прикрашена великими декоративними елементами, ніби намистом, нанизаним на нитку. Також незвично виглядає перекручена бретелька-петля. Бретелі такого фасону прикрашають і пір’ям, і вишивкою, і квітами з тканини, і бахромою.

Сарафани: матеріали

Для пошиття сарафанів використовувалися атлас, гіпюр, шифон, бавовну, льон, трикотаж, в’язане гачком полотно.

Сарафани настільки різні, що досить складно їх згрупувати, а тому слід вивчити весь вибір модних сарафанів, щоб зважитися на придбання саме своєї улюбленої моделі.

Джерело: Женский журнал Super-Lady.Ru