Плаття сафарі — 50 моделей

Спочатку одяг в стилі сафарі призначалася для мандрівників, дослідників та мисливців в жарких країнах.

Без сумніву, такий одяг повинен був відповідати досить суворим вимогам: бути зручним, практичним. Що важливо в ньому не повинно бути жарко. Простий і зручний одяг по достоїнству оцінили дизайнери.

Стиль сафарі вперше став особливо популярним з часів Крістіана Діора, який першим у 1967 році створив колекцію модного одягу в стилі сафарі. Через рік Ів Сен-Лоран випустив свою колекцію в стилі сафарі.

Плаття сафарі

Як відомо, мода ніколи не стоїть на місці. Згодом стиль сафарі піддавався впливу віянь моди. Сучасний стиль сафарі переріс з простого, суто практичного і трохи грубуватого одягу для мисливців і мандрівників в елегантне і навіть романтичне вбрання для подорожей і відпочинку, яке із задоволенням носять жінки з витонченим смаком.

Стиль сафарі за багатьма показниками дуже близький до так званого колоніального стилю. Останній відрізняється лише переважанням білого кольору, використанням більш тонких матерій і більш вільним кроєм.


За останні роки сформувався так званий варіант «міського сафарі». Він відрізняється більш елегантними, облягаючими фігуру формами, більш широкою гамою кольорів.

Плаття в стилі сафарі — модний тренд

Дизайнери в своїх нових колекціях продемонстрували любов і повагу до зручних, жіночних і елегантних суконь.

Якщо Ви хочете йти в ногу з модою, Ви обов’язково повинні придбати сукню сафарі. Її практичність і зручність Ви оціните по достоїнству.

На сьогоднішній день дизайнери пропонують плаття сафарі в тонах максимально наближених до кольорів самої природи. Плаття сафарі в зелених тонах, не дуже яскравій жовто-зеленій гамі (гірчичний, гороховий, колір хакі), різних відтінках пісочного і бежевого (від кремового до кольору темного шоколаду) гарні ще й тим, що вони немаркі.

Дизайнери пропонують також плаття в білому виконанні, що, загалом-то, не виходить з рамок стилю. Не рахуючи лише того, що білий колір навряд чи можна назвати практичним. Однак, наш наряд призначений не для джунглів, чи не так? Тому, можете сміливо купувати плаття сафарі білого, перлового або молочного кольору!

На сьогоднішній день поряд з традиційними тонами в палітру стилю сафарі додалися модні «фішки» — екзотичні принти з мотивами тварин і рослин. Це і різні колірні мотиви: ліани, листя, квіти, а також принти тварин: під шкуру тигра, зебри, леопарда …

Цілком доречні на сучасному платті в стилі сафарі різні епізоди «з життя» тварин. Необхідно лише дотримуватися «спокійної» колірної гамми і простих фасонів.

З колірною гамою плаття можна і поекспериментувати. Зрозуміло, що плаття фіолетового або рожевого кольору явно виходять за рамки стилю, однак рудий, неяскравий блакитний, золотий у не дуже великих кількостях цілком припустимі.

Плаття сафарі для літа і осені

Плаття сафарі — ідеальний варіант для спекотного літа. Зручний одяг, призначений для мисливців та дослідників, і на сьогоднішній день не розгубив своїх достоїнств. Тканини, з яких шиють плаття (бавовна, льон) міцні і практичні.

Такий одяг дозволяє навіть в самий жаркий час відчувати себе зручно і комфортно. Натуральні тканини дозволяють шкірі «дихати» і захищають наше тіло і від перегріву на сонці і від гілок, які можуть поранити шкіру.

Модним фаворитом стануть плаття сафарі з грубої, натуральної матової шкіри. У колекціях представлені моделі суконь-сафарі зі шкіри різної вичинки, а також з різними принтами. Дуже популярні також плаття з елементами зміїної шкіри.

На сьогоднішній день дизайнери пропонують безліч моделей плаття в стилі сафарі. Як правило, воно має простий зручний крій, який не обмежує рухи.  Зручні кишені, безліч гудзиків, пояс — модні «фішки»сучасного плаття. Довжина його може варіюватися. Однак у літньому сезоні дизайнери пропонують довжину до коліна або трохи нижче.

Як говорив Сен-Лоран, плаття в стилі сафарі улюблені публікою, тому що вони просякнуті духом яскравих пригод. Прості витончені лінії, натуральні легкі тканини дозволяють легко поєднувати плаття з іншими аксесуарами.

З чим носити плаття-сафарі?

Загрузка...

Так, наприклад, цілком доречна до плаття буде сумка — торба з пальмовим листям або бахромою, хустки на шию не яскравих кольорів. Ідеально поєднується плаття з корковим взуттям, плетеними туфлями, босоніжками на танкетці або літніми чобітьми. Завершить образ масивна біжутерія з дерева.

Не забувайте також про сонячні окуляри. З платтям сафарі краще поєднувати окуляри з коричневою (можна кольору темного шоколаду), але не чорною оправою.

У такому вбранні Ви будете гармоніювати з самою природою. Запах трави, аромат квітів … Честь і хвала «першопрохідникові» Крістіану Діору!

Джерело: ya-modnaya.ru