Мода 80-х: чим вона така приваблива?

Загрузка...

71174638 Мода 80 х: чим вона така приваблива? З початку осені 2009 року модні журнали зарясніли фразами «в стилі 80-х» чи «мода 80-х». Головний шкіряний тренд минулого сезону миттєво викликав у пам’яті ті горезвісні роки, коли шкіряна косуха у своїй крайній екзальтації — утикана заклепками і шипами — могла бути надіта не тільки з джинсами і лосинами, але і з короткою спідницею-сонцем, прообразом сьогоднішніх кислотних пачок.

У ті ж імпульсивні 80-ті роки минулого століття були надзвичайно популярні т.зв. «Дольчікі» — дуже яскраві щільні колготки і панчохи, з орнаментом та без. Назву вони отримали від однойменного найменування компанії-виробника, яка першою викинула на ринок партію різнокольорових аксесуарів. Дольчікі виробили модний фурор —  в певній мірі завдяки вдалій рекламі. Слоган «шматочок сонця при будь-якій погоді» зробив їх надпопулярними і збагатив всіх без винятку виробників, які зробили ставку на кричущі кольори і експерименти з геометрією.

Джинси-варенки, пошиття яких було налагоджено в особливо великих розмірах, розходилися як гарячі пиріжки з  ринку. Паралельно з ними підвищеним попитом користувалися штани-банани — за формою нижньої частині штанини, які химерно виглядали з індійськими виробами, що хлинули на пострадянський простір після підняття залізної завіси.

Вільні сорочки з закоченими рукавами стали носити майбутні феміністки. Так само як і однобортні, на одному гудзику, мужоподібні піджаки з рукавом три чверті.

Малинові піджаки надлишкової підприємницької активності кінця 80-х дожили до початку 90-х, а потім були трансформовані в більш стримані офісні жакети — переважно німецького виробництва.

Багато знаменитостей не залишилися осторонь від феєрії 80-х, які вперше показали, що значить принцип «поєднувати непоєднуване». Мадонна навіки залишилася на плакатах того часу у шкіряній косухе, шкіряному корсеті, чорних лосинах і загрозливого вигляду браслетах на руках і горлі.

Сьогоднішні модельєри зізнаються, що в моменти відсутності фантазії вони звертаються до моди цього вибухового за духом десятиліття. Його сутність  може бути виражена словами з пісні Віктора Цоя «Змін вимагають наші серця!». Факти запозичення ідеї з модних трендів 80-х відкрито підтверджують Стела Маккартні і завуальовано — геній складного крою Тьєррі Мюглер. Через 20 років з’ясовується, що «поганий тон» моди того часу здатний множити дизайнерські ідеї, як ніщо інше.

Джерело: Женский журнал Super-Lady.Ru