Зачіски в домашніх умовах

Далеко не всі жінки мають можливість щодня подовгу займатися своїм волоссям. Часто на створення зачіски в домашніх умовах вдається виділити всього кілька хвилин, але навіть цього часу цілком достатньо для того, щоб зробити зачіску, яка буде кардинально відрізнятися від звичних хвостів, пучків і кісок.

15 251x300 Зачіски в домашніх умовах

Створення зачісок з ажурними косами

Ажурні кіски виглядають красиво і незвично, а робити їх дуже просто і швидко. Спочатку потрібно заплести косу звичайну, потім з її ланок починають витягувати невеликі петельки, вони повинні бути однакового розміру, інакше зачіска буде виглядати неохайно. Якщо у вас недовге або негусте волосся, витягайте зовсім тоненькі петлі, і косичка стане схожа на повітряну павутинку. Щоб ажурна коса ефектно виглядала на довгому густому волоссі, з неї потрібно витягати тільки великі петельки. Готова зачіска буде нагадувати товсті пишні коси казкових принцес. Ажурну кіску можна скрутити в пучок на потилиці, розташувати у вигляді обідка або закріпити у формі квітки біля скроні. Останнім часом такі коси часто використовуються для створення весільних зачісок.

Прості зачіски на кожен день

Обридлі хвостики і коси можна замінити зачісками з джгутиків. Їх теж дуже просто зробити, але виглядають вони набагато цікавіше. Якщо у вас пряме волосся, зберіть їх у високий хвіст, залишивши вільними лише бічні пасма. Їх потрібно скрутити в джгутики, а потім обмотати навколо гумки, що тримає хвіст, і закріпити невидимками або шпильками. Волосся в хвості можна залишити вільними і трохи завити або теж скрутити в джгут і обмотати його навколо гумки. Щоб подібна зачіска добре виглядала на кучерявому волоссі, їх краще не зав’язувати у хвіст. Просто зробіть тонкі джгутики з декількох прадок з боків голови, потім у довільному порядку закріпіть їх шпилькою на потилиці, а інше волосся залиште вільними. Джгутики можна згинати в будь-якому напрямку, головне, щоб вони були туго скручені і добре закріплені.

Святкові зачіски в домашніх умовах

Самостійно найлегше зробити урочисту зачіску з прядок, завитих щипцями або на бігуді. Спочатку волосся збризкують лаком або обробляють фіксуючим гелем, тільки потім приступають до завивки. Волосся починають завивати не від самої верхівки, а приблизно від рівня брів. Якщо у вас досить коротка стрижка, можна зробити косий проділ, а на потилиці всі завиті прядки зачесати на один бік і закріпити шпильками в бажаному порядку, а потім ще раз скропити лаком сильної фіксації. У результаті вийде святкова зачіска в стилі середини минулого століття. Довге волосся після завивки можна укласти таким же чином, а можна зібрати прядки з чола, трохи начесати їх і заколоти у потилиці, а інше волосся хай вільно спадає з плечей. На дуже довгому волоссі кучері тримаються погано, тому що пасма розпрямляються під власною вагою. Щоб зробити святкову зачіску з такого волосся, їх потрібно зібрати в хвіст на маківці, а потім, не закріплюючи гумкою, скрутити в джгут, зібрати його в пучок і закріпити шпилькою із стразами. Така зачіска буде виглядати цікавіше, якщо залишити вільними кінці волосся і трохи завити їх.

Навіть найлегші зачіски не завжди вдається зробити з першого разу. Якщо щось не вийшло, не турбуйтеся і спробуйте потренуватися ще. Освоївши кілька варіантів плетіння кіс і завивки волосся, ви з часом навчитеся робити зачіски в домашніх умовах не гірше майстрів з салонів краси.

Джерело: fairyhair.ru