Жіночі ділові костюми — незамінна річ бізнес-леді

Велику частину нашого часу ми проводимо в офісі, тому так важливо, щоб наш одяг не тільки відповідав місцю, але й був комфортним.

Женский деловой костюм

Історія виробила певні вимоги до жіночого ділового костюма. Отже, що ж ховається за поняттям «діловий костюм для жінок»?

Історія жіночого ділового костюма

Жіночий діловий костюм значно молодше чоловічого. Лише в 1871 році імператор Олександр II «височайше наказав допускати жінок на службу в суспільні і державні установи «. Дуже неохоче тіснилися чоловіки на державному терені. Але вже в кінці XIX століття панянки у людних місцях нікого не дивували, а з поширенням телефону і електрики стали масово надходити на службу. Для тих небагатьох жінок початку XX століття, які працювали в основному в якості секретарів і вчителів, звичним діловим костюмом була сувора довга спідниця і блуза або плаття.

Поняття «жіночий діловий костюм» ввела Коко Шанель, непохитною рукою позбавивши жінок від корсетів, багатошарових спідниць і незліченних воланів, в яких не тільки працювати — жити-то було складно. За основу вона взяла класичний англійський костюм з вузькими лацканами, жорсткою лінією плеча і прямою спідницею нижче колін.

Йшли роки, а разом з ними змінювалися і уявлення про те, як можна і треба виглядати жінкам на службі. Особливо радикально змінювався зовнішній вигляд жінки під час воєн. У відсутність чоловіків все більше число робіт змушена була брати на себе слабка стать, і це миттєво відбилося на зовнішності — сукні стали коротшими, одяг — більш зручним.

Протягом XX століття жінки активно працювали, освоювали технічні спеціальності, а торгівля, освіта і легка промисловість перетворилися практично виключно в жіночу стезю. У колишньому радянському просторі існували дуже жорсткі вимоги до зовнішнього вигляду педагогів і жінок-керівників. В основному ті костюми не відрізнялися елегантністю і розкішшю.

Жіночий діловий костюм сприймався не стільки як одяг, скільки як уніформа. Ніяких брюк, спідниці бажано прямі не вище коліна, допускалися строгі плаття або сарафани нейтральних кольорів. Віталася біла блуза або комірці. Косметика не личить радянському керівникові. Згадайте героїню «Службового роману»до її перетворення.

Види жіночого ділового костюма

Вимоги до зовнішнього вигляду ділової жінки традиційні: строгість, елегантність і акуратність, а також дотримання пропорцій. Сьогодні жіночий діловий костюм ділиться на різні види — консервативний, традиційний костюм, професійний, жіночно-елегантний і, нарешті, викликаючий жіночно-агресивний. Які ж ознаки відрізняють їх один від одного?

Консервативний жіночий діловий костюм

Найсуворіший — консервативний жіночий діловий костюм. Силует жакета напівприталений, максимально подібний чоловічому піджаку, без обробок і драпіровок, довжина спідниці суворо обмежена (плюс-мінус 2 см від коліна).

Можна собі дозволити сувору шовкову блузку, але ніяк не трикотаж. З прикрас обмежтеся ниткою перлів, тонким ланцюжком, обручкою та дорогими годинниками на шкіряному ремінці. Туфлі з закритими носком і п’ятою на стійкому каблуці і обов’язкові панчохи в будь-яку погоду.

Простота жіночого ділового костюма компенсується дорогими високоякісними матеріалами. Ці суворі вимоги застосовні до відповідальних чиновників держустанов, а також керівникам великих корпорацій, що займаються строгими видами бізнесу (фінансова і банківська справа).

Традиційний жіночий діловий костюм

Загрузка...

Цей жіночий костюм більш демократичний. Тут можна дозволити собі більш дешеву марку, а разом з нею більш жіночний силует, хоча все ще без декоративної обробки, замість блузки можливий дорогий якісний трикотаж з вирізом під горло. Табу на декольте або водолазки. Можна побалувати себе більш різноманітними аксесуарами, але не виходячи за рамки класичного стилю.

Простий жіночий діловий костюм

Основна маса може дозволити собі бути більш жіночними на роботі в так званому професійному костюмі.

Можливі різні колірні поєднання спідниці з жакетом і з такими улюбленими і зручними брюками. Немає строгих вимог і до вирізу трикотажу під жакет. Цей костюм з повним правом може називатися міським. Такий костюм підійде основній масі фахівців — від «білих комірців» до ріелторів.

Жіночно-елегантний діловий костюм

Дозволити собі більше вільності можна в жіночно-елегантному костюмі. Довжина спідниць не регламентується: можливо все — від міні до максі. Силует підкреслює фігуру. Допускаються укорочені піджаки з топами на голе тіло, а також щільний, якісний, що тримає форму трикотаж.

Будь-який декор: канти, кокетки та інше вітаються, адже цей вид жіночого ділового костюма покликаний підкреслити вашу жіночність. Головне, щоб при цьому не була порушена границя, і він не перейшов у розряд агресивно-сексуальних (зухвалих). Смужки оголеного тіла, мікроміні, спокусливі декольте можуть дозволити собі лише представники світу моди і шоу-бізнесу.

Важливі доповнення до жіночого ділового костюма

Макіяж, парфум, сумочка, аксесуари —  ці дрібниці довершать ваш образ бізнес-леді. Непомітний макіяж в природних тонах, туш, помада, легкі рум’яна. Однаково непристойно з’явитися на роботу в бойовій розмальовці, так і абсолютно без макіяжу. З парфумом теж треба бути вкрай обережною.

Будь-який легкий для вас аромат може стати зовсім нестерпним для ваших колег. Не доводьте їх до нападу алергії або злочину: надійний, без власного запаху дезодорант — найкращий ваш друг.

Сумочка до жіночого ділового костюма

Сумочка середнього формату (25х25 см) не виходить за рамки строгого класичного стилю, якому віддає перевагу більшість ділових жінок, і при цьому досить містка. Якщо вам доводиться носити багато паперів, варто придбати портфель або об’ємисту шкіряну папку. Туди можна перекласти органайзер або телефон. Але не косметичку! Портфель не скасовує дамської сумочки.

У світі великого бізнесу існують такі марки костюмів: Armani, МахМага, Trussardi, Betty Barclay і, звичайно ж, Chanel. Якщо ви новачок у бізнесі і ще не вибрали свого дизайнера, зверніться до послуг «класиків «.

Яким би дорогим жіночий діловий костюм не був, йому потрібно внутрішньо відповідати і вміти його носити.

«Головне — щоб костюмчик сидів «. Цю істину добре засвоїли голлівудські зірки. А ще костюмчик повинен бути одягнений до місця, адже дуже важливо, що ви хочете з його допомогою сказати.

Жіночий діловий костюм — фото

Джерело: ya-modnaya.ru