Етнічний стиль в одязі

Розкішне яскраве вбрання, приваблює своєю неординарністю та красою, завжди в ціні і в центрі уваги, особливо в останні роки, коли дизайнери все частіше готують свої нові колекції, черпаючи натхнення з національних костюмів різних народів та епох.

У цих шалено красивих і незвичайних речей є свій стиль, званий етнічний або фольклорний. Він об’єднує в собі сутність багатьох народностей і дарує людям всієї землі радість і можливість ухилитися від загальноприйнятих норм.

Адже етно стиль в одязі — це зовсім інший спосіб підкреслити свою індивідуальність і заявити про свою сміливість і незалежність.

Етнічний стиль: історія

Поява етнічного стилю в одязі припала на 60-і роки минулого століття, коли на світ з’явився суперечливий молодіжний рух під назвою хіпі. Молоді люди того часу набиралися відваги і привселюдно заявляли про свої нетрадиційні уявлення про життя, торкаючись багатьох сфер. Однією з основних галузей діяльності хіпі виявилася мода. Тут вже постаралися вони на славу, додавши яскравих фарб і кардинальних змін в одязі.

Вільний крій, комфорт, неординарність, натуральність, яскраві фарби — ось основні якості, притаманні новій моді хіпі. Звідси прийшли і незвичайні на той час фасони спідниць, а саме максимально довгі, легкі і кольорові моделі, що несуть настрій якихось культур.

Завдяки руху хіпі багато речей і моделей одягу стали популярними і улюбленими до сьогоднішнього дня.

этнический стиль в одежде

Етнічний стиль сьогодні

Різні стилі одягу на сьогоднішній день в якійсь мірі навіть поступаються етнічному стилю. Його відмінною рисою є все та ж неординарність, природність і що важливо розмаїття кольорів.

Етнічний стиль настільки безмежний як втім, і культури в усьому світі, і описати їх особливості просто неможливо. Ось, наприклад, сьогодні світові дизайнери черпають нові ідеї від індійських, мусульманських, африканських, американських та інших національних костюмів, а також із стародавніх джерел, повертаючи до життя багато деталей одягу і взуття.

Хустки і шалі, легкі шарфи і накидки, виконані в яскравих фарбах і різних народних мотивах, змушують творчих та сміливих людей вибирати саме їх.

Туніки, кімоно, сукні вільного крою, виконані з натуральних тканин, завжди викликали в одних захоплення, а в інших протиріччя. А все через те, що вільний крій нібито приховує всі принади жіночої фігури і робить її безформною. Однак такий одяг вартий уваги завдяки комфорту і практичності. І багато хто це оцінив.

Довгі багатошарові спідниці, а також спідниці-штани та штани-кльош — все це плоди етнічного стилю, який укорінився в наших краях і в усьому світі і не збирається здавати своїх позицій.

Стилю етно властиво поєднання різних по фактурі матеріалів, що дуже вітається і використовується сучасними дизайнерами.

Вибираючи етнічний стиль в одязі, можна експериментувати зі своїм образом як нам подобається, і бути постійно іншою. Не про це ми мріємо?!


Джерело: Женский журнал Super-Lady.Ru